נחירות – האם זו בעיה רפואית או סתם מטרד?

נחירות הן תופעה שכיחה בקרב האוכלוסייה, כ-40% מהגברים נוחרים בלילה והתופעה לרוב מתגברת ככל שהגיל עולה. גם נשים וילדים נוחרים בלילה, אצל הילדים הנחירה נובעת בעיקר בגלל שקדים מוגדלים או עקב שקד שלישי גדול. הנחירות גורמות לסבל ולמטרד רב אצל בני ובנות הזוג של הנוחרים ולשאר בני המשפחה, הנחירה עשויה להעיד על בעיה רפואית מסוימת לכן חשוב לעבור אבחון מקצועי ובהתאם לממצאים לעבור טיפול או להשתמש בהתקן מיוחד או במכשור מתקדם כדי להקל על התופעה ולאפשר לשאר בני המשפחה לישון היטב בלילה.

תופעה שכיחה בעיקר אצל גברים מעל גיל 40

הנחירה היא למעשה רעש המזכיר קול צורם בזמן השינה, רעש הנחירה נגרם בגלל מכשול במעבר האוויר בדרכי הנשימה העליונות. יש דרגות שונות של חומרת הנחירה, לרוב שומעים את הנחירה במהלך שאיפת אוויר, לפעמים שומעים את הרעש גם בעת נשיפת האוויר החוצה.

תופעת הנחירות מוכרת למומחים, הבעיה גורמת לפגיעה משמעותית באיכות חיי המטופל ובני משפחתו, ולא מעט מקרי גירושים נגרמו בגלל התופעה. חשוב לדעת כי הנחירות מהוות תסמין מוכר של תסמונת דום נשימה בשינה, התסמונת עלולה לגרום לבעיות רפואיות קשות כמו שבץ ומחלות לב, לכן חשוב לעבור אבחון מקצועי במעבדת שינה כדי לבדוק מדוע המטופל נוחר וכיצד להקל עליו.

 

נחירות

אבחון מקצועי

כדי להתאים טיפול לנחירות יש לעבור את הבדיקות הבאות:

  • תשאול המטופל, לרוב גם בן או בת הזוג מגיעים לצורך תשאול אצל הרופא המומחה.
  • בדיקה גופנית כללית במרפאה.
  • בדיקה מקצועית במעבדת שינה, הבדיקה מחייבת את המטופל לשהות לילה שלם במעבדה, כיום יש אפשרות להזמין בדיקה שינה ביתית.
  • בהתאם לצורך המטופל יעבור בדיקה יסודית על ידי רופא מומחה לבעיות אף אוזן גרון.

דרכי טיפול

הטיפול המומלץ למטופלים הסובלים מתופעת הנחירות מותאם לממצאי הבדיקות השונות. ברוב המקרים הרופא המומחה ימליץ למטופל הסובל נחירות קשות וחזקות לבצע שינויים באורח חייו. כך לדוגמה, אם המטופל סובל ממשקל יתר הרופא ימליץ לו להפחית ממשקלו והבעיה יכולה להיעלם. כמו כן, הרופא ימליץ על הפסקת עישון, צמצום צריכת אלכוהול לפני השינה, שינוי תזונתי ופעילות גופנית באופן מסודר.

אם השינוי באורח החיים לא מסייע למטופל וכן במקרים קשים של נחירות והפסקות נשימה בשינה, הרופא ימליץ על טיפולים בעזרת גלי רדיו, מדבקה להרחבת הנחיריים, תרסיסי אף ייעודיים או שימוש בהתקן מכני שתפקידו להרחיב את אזור הנחיריים ולהקל על הנשימה בלילה. יחד עם זאת, אחד הפתרונות היעילים ביותר לסובלים מנחירות הוא שינה עם מסכה על האף והפנים ושימוש קבוע בלילה במכשיר סיפאפ.

מכשיר CPAP נחשב לטיפול המומלץ והיעיל ביותר לתסמונת דום נשימה בשינה, השימוש במכשיר מקל על הסובלים מתופעת הנחירות ומשפר משמעותית את איכות חייהם, וכמובן את איכות השינה של שאר בני המשפחה .

מוזמנים לקרוא עוד על דרכי טיפול בנחירות

 

למידע

אולי יעניין אותך גם

עייפות עקב חוסר בשעות שינה

מהו חוסר שינה תורשתי קטלני?

מהו חוסר שינה תורשתי קטלני? האם זו מחלה גנטית? מה גורם להתפרצות המחלה של חוסר שינה קטלני? מה התסמינים והאם יש דרך לטיפול במחלה הנדירה?

מכשיר סיפאפ אוטומטי Prisma Smart

יתרונות הטיפול במכשיר סיפאפ

מכשיר סיפאפ (CPAP) נחשב ליעיל ולאפקטיבי ביותר לטיפול בתסמונת דום נשימה חסימתי בשינה, המכשיר הפופולרי והמומלץ על ידי אנשי המקצוע בתחום הפרעות השינה הוכח מחקרית

Call Now Button