מכונת חמצן

מכונת חמצן משמשת כמכשיר רפואי לסיוע נשימתי, המכשיר נקרא על ידי הרופאים ואנשי המקצוע בשם מחולל חמצן. יש מכונות חמצן ניידות ונייחות, ולמרות הכינוי השגור בפי המטופלים, מומלץ להשתמש בשם הנכון של המכשיר, כלומר מחולל חמצן.

>> לרכישת מחולל חמצן

 

מחוללי חמצן

מכונת חמצן

מחוללי החמצן הראשונים לשימוש ביתי שיצאו לשוק פותחו בתחילת שנות ה-70 של המאה הקודמת, המכשיר אינו מהווה חלופה למכונת הנשמה. את מחולל החמצן המציאו כדי לסייע למטופלים עם רמת חמצן נמוכה בדם, ומטרת המכשיר שפותח הייתה להחליף את השימוש בבלוני הגז הכבדים, העצומים בגודלם והמסורבלים לשימוש ולשינוע. כדאי לדעת כי בלוני החמצן מתרוקנים במהירות מאחר והמיכלים מסוגלים להכיל כמות חמצן מועטה, וקצב התחלופה של בלוני החמצן היה גבוה מאוד וגרם ללא מעט קשיים והוצאות עבור המטופלים והצוותים הרפואיים.

בגלל הדמיון בין מכונת הנשמה למחולל חמצן, רבים באוכלוסייה קוראים למכשיר הרפואי בשם מכונת חמצן, וכאמור זו טעות. מחולל חמצן נועד לסייע לאנשים הסובלים מרמת חמצן נמוכה בדם, וכיום המכשיר מסייע למטופלים רבים הסובלים ממחלות ריאה חסימתיות וכרוניות כמו COPD, תסמונת דום נשימה בשינה, נפחת הריאות, גנחת הסמפונות (אסתמה), בצקת בריאות, פיברוזיס ריאתי, אנמיה, מחלת ריאה אינטרסטיציאלית ועוד.

מכונת חמצן: הכינוי העממי של מחולל חמצן

אנשים הסובלים מרמת חמצן נמוכה בדם מעוניינים לשמור על איכות חיים גבוהה, לצאת מהבית ללא חשש, לעבוד כרגיל, לטייל, לצאת לחופשות בארץ ובעולם וליהנות מהחיים הטובים כמו כולם. יחד עם זאת, הם מתקשים לבצע פעולות יומיומיות ושגרתיות כמו הליכה ארוכה, טיול בחיק הטבע הכרוך במאמץ פיזי, עבודה הדורשת מאמץ, מפגשים משפחתיים וחברתיים, עלייה במדרגות ועוד.
בעזרת מחולל חמצן נייד או נייח, החולים יכולים לעבוד, לטייל, לנפוש וליהנות ממפגשים חברתיים, לכן הביקוש למכשיר הולך וגובר עם הזמן, במיוחד כיום בתקופת הקורונה.
מכונת חמצן (מחולל חמצן) שואבת אוויר מהסביבה של המכשיר באמצעות מדחס, האוויר עובר תהליכי סינון באמצעות מערכת פילטרים וסינון החמצן מהאוויר בעזרת ממברנה ייעודית או על ידי תהליך כימי לשחרור החמצן. כדאי לדעת כי מחוללי חמצן בשיטת ה-PSA מצוידים במדחס חזק ויעיל שתפקידו לדחוס את האוויר מן הסביבה דרך סנן ייעודי לצורך הפרדת האטומים של החנקן מתערובת הגזים המצויים באוויר, וכך המכשיר מספק תערובת עשירה בחמצן, בהתאמה לאחוז החמצן הרצוי והמתאים לחולה.

סוגי מחוללי חמצן

יש שני סוגים עיקריים של מחוללי חמצן – דגם נייח או דגם נייד. מחולל חמצן נייח מיועד לשימוש בבית המטופל, הוא מצויד בגלגלים ויש לחבר אותו לשקע חשמל. ניתן לנייד ברחבי הבית את המחולל הנייח, אך הוא לא מתאים לשימוש בחוץ. המכשירים הראשונים שפותחו בתחילת שנות ה-70 היו דגמים נייחים, וגם היום יש דגמים של מחוללי חמצן נייחים המתאימים לשימוש בבית, במרפאות, בבתי חולים ועוד. הדגמים הנייחים מחייבים חיבור קבוע לרשת החשמל הביתית, הם מספקים חמצן באופן סדיר למטופל ונחשבים לנוחים לשימוש ולתחזוקה שוטפת.

רבים מהמטופלים בוחרים מחוללי חמצן ניידים מאחר וזהו הפתרון המושלם עבורם כדי לצאת מהבית ללא חשש. מחולל חמצן נייד נוח לנשיאה לכל מקום, הוא קטן, נכנס בקלות לכל תיק, גודלו קומפקטי ומשקלו קל. יש דגמים מתקדמים של מחולל חמצן נייד עם סוללה עבה המחזיקה מעמד עד 8 שעות עבודה, ניתן להטעין את הסוללה גם במהלך הנסיעה ברכב.

למי מיועד מחולל חמצן נייד או נייח?

מכונת חמצן, או בשם הנכון מחולל חמצן, הוא מכשיר רפואי לסיוע נשימתי המיועד למטופלים רבים הסובלים מרמת חמצן נמוכה בדם. מחוללי חמצן מיועדים לחולים המאובחנים עם מחלת ריאות חסימתית כרונית, לסובלים מהיפוקסיה ולמטופלים שונים הסובלים מהפרעות נשימה שונות כמו דום נשימה בשינה ועוד.

למידע

אולי יעניין אותך גם

עייפות עקב חוסר בשעות שינה

מהו חוסר שינה תורשתי קטלני?

מהו חוסר שינה תורשתי קטלני? האם זו מחלה גנטית? מה גורם להתפרצות המחלה של חוסר שינה קטלני? מה התסמינים והאם יש דרך לטיפול במחלה הנדירה?

מכשיר סיפאפ אוטומטי Prisma Smart

יתרונות הטיפול במכשיר סיפאפ

מכשיר סיפאפ (CPAP) נחשב ליעיל ולאפקטיבי ביותר לטיפול בתסמונת דום נשימה חסימתי בשינה, המכשיר הפופולרי והמומלץ על ידי אנשי המקצוע בתחום הפרעות השינה הוכח מחקרית

Call Now Button